Ajankohtaista

Kuntavaalit menestys demareille Kaakkois-Suomessa – hallituspuolueiden mandaatti jäi ohueksi

DP onnistui positiivisen vaalikampanjansa ja vaihtehtoisen oppositiopolitiikkansa ansiosta kasvattamaan kannatustaan 25:ssä Kaakkois-Suomen vaalipiirin kunnassa 55 000 äänestäjän valtuuttamana. Lähes 40 % koko maan valituista valtuutetuista on naisia, ja veturina tässä trendissä on toiminut jo kauan sosiaalidemokraattiset naiset.

Hallituspuolueiden mandaatti sen sijaan jäi ohueksi, sillä vain 47 % äänestäjistä osoitti luottamustaan hallituspuolueiden leikkauspolitiikan puolesta. Useiden asiantuntijalausuntojen mukaan hallitus tulee jäämään tavoitteistaan monilla osa-alueilla.

SDP on kaikkien tuloluokkien puolue. Työväki ja eläkeläiset aina opiskelijoihin asti luottavat sosialidemokraattiseen peruspalveluiden ja talouden hoitoon Kaakkois-Suomen kunnissa jatkossakin. Eduskunnassa SDP on onnistunut torjumaan suuren osan hallituksen leikkauksia, jotka ovat kohdistuneet yhteiskuntamme heikompiosaisiin.

Demarinaiset olivat useiden kuntien äänikuningattaria. Kaakkois-Suomen Demarinaiset edellyttävät, että naisten menestys kuntavaaleissa näkyy myös kuntien ja maakunnan tärkeissä luottamus- ja puheenjohtajapaikoissa. Tulevaisuuden maakunta- ja sote-uudistuksessa naisten osaamiselle ja naisenergialle on tarvetta.

Julkilausumatoimikunta

Kirsi Seppänen (pj.)

Tarja Seppälä

Päivi Keppo