Ajankohtaista

Lämmin kiitos kaikille vaalityöstä!

Demarinaiset kiittää kaikkia vaalityöhön osallistuneita, kaikkien osallistuneiden apu oli korvaamatonta.

 

SDP:n ehdokas Tuula Haataisen erityisesti naisille ja nuorille suunnatun kampanjan poliittinen sisältö sai paljon kiitosta. Haataisen esille nostama feministinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, globaali eriarvoistuminen ja kestävä kehitys olivat raikkaita ja eteenpäin katsovia teemoja perinteisten presidentinvaalikampanjoiden joukossa. Vaaliteemoillaan Haatainen haastoi istuvaa presidenttiä ja pakotti hänetkin ottamaan kantaa asioihin, joita ilman Haataisen kampanjaa ei olisi noussut esille.

”Hyvät ystävät ja toverit (jos niin saa vielä sanoa), sosiaalidemokraattinen puolue on julistautunut feministiseksi puolueeksi. Minä puhuin sen puolesta ja tulen puhumaan tästä eteenkin päin” Haatainen painotti kiitospuheessaan vaalien tuloksen jo selvittyä. ”Voimme onnitella itseämme siitä, että olemme voineet koota itsemme yhteen ja puhua niiden arvojen ja asioiden puolesta joihin meidän pitää saada Suomessa muutosta”, hän täydensi.

Vaalivalvojaisten osanottajat olivat samoilla linjoilla Haataisen kanssa. Kampanjan teesit tulevat näkymään vielä tulevaisuudessakin. Kestävä kehitys, eriarvoistumisen torjuminen sekä feministinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka pysyvät Demarinaisten poliittisella agendalla jatkossakin.

Kiitos vielä kerran kaikille kampanjaan osallistuneille, rauhan kahvilat olivat konseptina toimiva ja ovat myös keränneet positiivista palautetta. Työ tasa-arvon ja feminismin puolesta jatkuu!

Tuula Haatainen ja Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen Jyväskylän järjestöpäivillä syyskuussa 2017.