Ajankohtaista

Minna Salmisen puhe puoluevaltuustossa 26.5.2024

Hyvät toverit, hyvä puoluevaltuusto, 

Mitä olisi ei-feministinen eurooppa? Naiset eivät saisi päättää kehoistaan, kuten abortista, anti-gender liike hallitsisi ja rajaisi keskustelua poliittisesti ja sosiaalisessa mediassa, työpaikkojen seksuaalinen ja muu häirintä olisi hyväksytty asiantila ja naisten euro painettaisiin ikuisesti miehiä pienempänä.

Tässä vain muutama esimerkki siitä, mihin feminististä Eurooppaa tarvitaan. Naisten ja miesten välinen tasa-arvo sekä yleisesti jakamattomat ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus ei saa olla mielipidekysymys, vaan niiden täytyy olla vallitseva koko Euroopan laajuinen perusta kaikelle päätöksenteolle ja toiminnalle. Tätä kuitenkin horjutetaan – ja pahasti. 

Meillä Suomessakaan ei olla enää sillä uralla, jossa tasa-arvo kehittyy parempaan suuntaan. Askeleet ovat muutenkin olleet aivan liian hitaita, sillä menisi laskelmien mukaan pidempään saavuttaa tasa-arvo maailmassa, kuin että ihminen asuu avaruudessa, jos tietoisia toimia ei tehdä asian parantamiseksi. 

Suomessakin on jo selkeitä avoimia toimia, joilla äärioikeiston voimat pyrkivät hiljentämään naiset, vähemmistöt ja heidän puolustajansa. Esimerkiksi miesten tasa-arvo liike on viime vuosina lähinnä tehnyt kanteluita tasa-arvon vastaisista teoista, joissa on ollut kyse naisten tai tyttöjen tukemisesta tai rahoituksesta, jota on kohdennettu tasa-arvoa edistävään työhön. Miesten ja poikien asialla voisi olla myös olematta naisten ja tyttöjen asiaa vastaan.

Anti-gender on liike, joka tulee pysäyttää. Sen tarkoitus ei ole harmiton, vaan sen tarkoitus on asettaa naiset takaisin miehille alisteiseen ja huonompaan asemaan. Se hylkii vähemmistöjen oikeuksia, eikä halua, että julkisia varoja ja päätöksiä käytetään tasa-arvon edistämiseen. Se haluaa, että nainen ei päätä, vaan että nainen on hiljaa. 

Anti-gender on ajattelutapa, jonka omaavat ihmiset, useammin miehet, tekevät tietoista hallaa tasa-arvon edistämiselle eikä heille riitä hidastaminen, vaan kellon todellinen kääntäminen nollaan ja miinukselle. 

Nämä EU vaalit ovat sotien keskellä selkeästi rajaturvallisuusvaalit, mutta ne ovat myös tasa-arvovaalit. Jotta jokaisella on oikeus elää turvallisesti, täytyy yhteiskuntien olla myös sisältä eheitä. Euroopan maissa tulee vahvistaa demokraattisia, tasa-arvoisia ja oikeudenmukaisia arvoja. 

Hyvät toverit, me tarvitsemme myös feminististä Eurooppaa!