Ajankohtaista

Muistokirjoitus

UDN:n pitkäaikainen puheenjohtaja Sinikka Heikkinen 1943–2021

Uudenmaan demarinaisten pitkäaikainen ja aktiivinen toimija Sinikka Heikkinen kuoli 6.8.2021 Loviisassa. Sodan keskelle Liperissä 1943 syntynyt Sinikka oli kuollessaan 78-vuotias. Hän oli koulutukseltaan sairaanhoitaja, joka teki pitkän työuran Loviisan ydinvoimalan työterveyshoitajana. Hänestä kehittyi vahva sosialidemokraatti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Loviisan kunnallispolitiikassa. Heikkinen perusti ja myös aikansa johti osastoa Loviisanlahden Demarit – Lovisavikens Socialdemokrater ry.

Demarinaisille tutuksi tullut Sinikka Heikkinen laittoi positiivisen persoonansa peliin Uudenmaan Sos.-dem. Naispiiri ry:n toiminnassa. Hän toimi piiritoimikunnan (nykynimeltä piirihallitus) sihteerinä vuosina 1987–1991 ja puheenjohtajana 1992–1999. Häneltä riitti aikaa ja puhtia käytännön toimintaan, sillä hän osallistui myös naispiirin perustamiin tehtäväaloiltaan erilaisiin jaostoihin, valiokuntiin ja työryhmiin. Lisäksi Sinikka valittiin useana vuonna edustajaksi myös naisliiton liittotoimikuntaan. Hän toimi neljänä vuonna piirin edustajana Kansan Sivistysrahaston Uudenmaan rahastoon kuuluvan Toini ja Veikko Helteen rahaston hoitokunnan jäsenenä.

Uudenmaan demarinaisten keskuudessa Sinikka muistetaan juuri sellaisena, kuin hänen hyvä ystävänsä, rovasti Veli-Matti Hynninen häntä luonnehti Helsingin Sanomien Muistokirjoitus-palstalla 25.8:

Heikkinen oli heikon ja pienen puolustaja, syrjäytyneiden ja väliinputoajien kannustaja. Hän oli iloinen ja hauska karjalainen, lämmin persoona. Kevein askelin hän kuljetti aatetta ja ajatusta kokouksesta toiseen. Sinikan tanssijalka ja silmänpilke tiesivät läheisyyttä ja hyvää.

Vantaalla 29.8.2021

Uudenmaan demarinaisten puolesta

Tuula Laukkanen, UDN:n historiikin 1987–2012 laatija