Ajankohtaista

Oulun Demarinaiset: Oulun piirin Sosialidemokraattiset Naiset kannustavat äänestämään

Olemme kiitollisia yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden toteutumisesta Suomessa ja ensimmäisistä eduskuntavaaleista, jotka pidettiin vuonna 1907. Tuolloin myös me naiset pääsimme täysivaltaisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Vuoden 2024 aikana käymme kahdet merkittävät vaalit, alkuvuodesta valitsemme uuden tasavallan presidentin ja kesäkuussa Euroopan parlamentin edustajat.  Saman vuoden lopulla aloitamme valmistelut vuonna 2025 pidettäviin kunta- ja aluevaaleihin, joten vaalien ympärillä näemme vielä monenlaisia käänteitä.

Vaalituloksen kannalta on kaikkien äänet merkityksellisiä. Vaalipäivä on aina juhlava ja muistuttaa samalla meitä siitä, että äänestysoikeus ei ole itsestään selvyys kaikille maailman täysi-ikäisille kansalaisille. Suomalaisina naisina meidän tulisi olla erityisen ylpeitä demokratian ja perusoikeuksien toteutumisesta. Vaaleissa ratkaistaan Suomen tulevaisuutta ja samalla myös vaikutetaan sosialidemokraattisten naisten sydäntä lähellä olevien naisten, lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin, koulutukseen ja taloudelliseen turvallisuuteen.

Erityisen ilahduttavaa on naisten asettautuminen ehdolle vaaleissa, sillä heiltä löytyy laajaa näkemystä yhteiskunnan toimivuudesta, ihmisten arjesta ja perheiden pärjäämisestä heikentyneessä taloustilanteessa. Demarinaisina olemme ylpeitä EU-komissaari ja kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Jutta Urpilaisen asettumisesta ehdokkaaksi presidentin vaaleihin. 

Nuorten äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi kannattaa tehdä laajasti töitä. Nykyhallituksen leikkaukset kohdistuvat useilta osin nuoriin, joten tämän soisi viimeistään herättävän nuoria vaaliuurnille.

Helena Ohtonen

1 varapuheenjohtaja

Oulun Sosialidemokraattinen Naispiiri