Ajankohtaista

Pirkanmaan Demarinaiset: Lasten oikeuksien toteutuminen on yhteinen vastuumme


Marraskuun kolmatta viikkoa on vietetty lasten oikeuksien viikkona, joka huipentuu Lasten oikeuksien päivään sunnuntaina 20.11. Yksi konkreettinen merkki lasten oikeuksien viikosta oli perjantaina 18.11., jolloin vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää. Toivottavasti mahdollisimman monella lapsella ja nuorella oli mahdollisuus osallistua isän, äidin tai isovanhemman työpäivään. On tärkeää, että heillä olisi mahdollisuus jollain tavalla tutustua siihen, mitä vanhemmat tekevät työpaikoillaan.


Lapsen oikeuksien päivää on vietetty Suomessa vasta 31 vuotta, vaikka lasten oikeudesta koulutukseen ja huolenpitoon on puhuttu paljon pidempään. YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se tuli kansainvälisesti voimaan 2.9.1990. Suomi oli sopimuksen valmistelussa aktiivinen ja allekirjoittajana ensimmäisten joukossa.


Pirkanmaan Demarinaiset painottavat, että kaikilla aikuisilla on vastuu lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta sekä tulevaisuuden toivosta. Meidän jokaisen tulee puuttua tilanteisiin, joissa näemme tai havaitsemme lapsen kaltoinkohtelua tai hyväksikäyttöä. Lasten oikeuksien päivä tai viikko ei ole vain päivä ja viikko kerran vuodessa, vaan lasten oikeuksien tulee toteutua joka päivä.

Lisätietoja:
Tuula Petäkoski-Hult, puheenjohtaja
Pirkanmaan Demarinaiset
040 5270997