Ajankohtaista

Pirkanmaan Demarinaiset: Piirikokouksen mediatiedote

Pirkanmaan Demarinaisten 23.4.2023 mediatiedote

Pirkanmaalla eduskuntavaalit tuottivat tavoitellun tuloksen, kun SDP:n ehdokaslista keräsi suurimman äänimäärän ja sai kuudennen kansanedustajapaikan. Puolueen puheenjohtaja Sanna Marin oli odotetusti Pirkanmaan ääniharava. Hänen kannatuksensa oli valtakunnan korkein suhteellisesti äänestäjämäärään verrattuna. Marin sai 11 % jaossa olevista äänistä.

Petteri Orpon johtama Kokoomus oli vaalien voittaja kansanedustajamäärällä mitattuna. Hallitustunnustelut ja neuvottelut etenevät hänen johdollaan. SDP on antanut vastauksensa Orpon kysymyksiin, mutta puolueen ei pidä mennä hallitukseen, mikäli hallitusohjelmaan ei ole odotettavissa SDP:n arvojen mukaisia, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ajavia tavoitteita ja toimia.

Pirkanmaan Demarinaiset vaativat, että hallitusohjelmassa turvataan kansalaisten tarvitsemat sosiaali- ja terveyspalvelut, mikä edellyttää riittävää rahoitusta 1.1.2023 aloittaneille hyvinvointialueille. Koulutukseen on turvattava riittävät määrärahat eikä leikkauksia kohdenneta tähän eikä tutkimus- ja kehittämistoimiin. Työelämän tasa-arvoa on edistettävä sekä etsittävä ja toteutettava ratkaisuja ilmastotoimiin.

Pirkanmaan Demarinaiset valmistautuu SDP: n puoluekokoukseen ja kannustaa Demarinaisten puheenjohtajaa, Tytti Tuppuraista asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

Pirkanmaan Demarinaiset palkitsi kokouksessa nokialaisen, pitkään sosialidemokraattisessa naisliikkeessä paikallisesti ja alueellisesti toimineen Erjaleena Ojalan kunniakirjalla ja ikuisesti kiertävällä Sandran pystillä. Ojala on toiminut Pirkanmaan edustajana Demarinaisten liittokokouksissa ja ollut Pirkanmaan Demarinaiset ry:n hallituksessa vuosina 1992 – 2007. Naispiirin kunniajäseneksi hänet kutsuttiin piirin 90-vuotisjuhlassa vuonna 2007. Palkitsemisen suorittivat kevätkokouksen puheenjohtajana toiminut Arja Laitinen ja Pirkanmaan Demarinaisten puheenjohtaja Tuula Petäkoski- Hult.

Lisätietoja:

Tuula Petäkoski-Hult

puheenjohtaja

Pirkanmaan Demarinaiset

puh. 040 5270997