Ajankohtaista

Pirkanmaan Demarinaiset: Pirkanmaan hyvinvointialueen on onnistuttava alusta alkaen 1.1.2023

Suomen kaikkien aikojen suurin muutos sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisessä ja tuottamisessa toteutuu muutaman viikon kuluttua. Kuntien vastuulta palvelut siirtyvät hyvinvointialueiden vastattaviksi. Miljoonien ihmisten tiedot ja palvelut ovat siirron kohteena. Satojen tuhansien työntekijöiden työsuhde- ja palkkatiedot sekä tuhannet kiinteistöt siirtyvät myös uusiin käsiin. Meitä kaikkia jännittää, miten siirtyminen onnistuu. Onnistumisen varmistamiseksi on tehty paljon työtä ja siirtymiseen liittyvät työt tulevat jatkumaan vielä pitkään. Huoli on varmasti kova ihmisillä, joiden läheiset ovat riippuvaisia siitä, että tarvittava apu ja palvelut ovat käytettävissä kaikkina vuorokauden aikoina.
Jotta uusi palvelujärjestelmä saa hyvän alun, niin ihmisten pitää löytää palveluiden äärelle vähintään yhtä helposti kuin nyt, mutta mielellään vähän paremmin. Hyvinvointialueen luottamushenkilöt, viranhaltijat ja työntekijät ovat tehneet paljon työtä ja suunnitelmia, jotta alku olisi paras mahdollinen.


Pirkanmaan Demarinaiset pitävät ehdottoman välttämättömänä, että kukaan palvelun tarvitsija ei tipahda turva- ja palveluverkon läpi tai ohi, vaan palvelut on saavutettavia, esteettömiä ja helposti löydettäviä. Neuvontapisteitä ja neuvovia puhelimia tarvitaan etenkin alkuvaiheessa enemmän kuin niitä nyt on tarjolla.


Kuntien ja hyvinvointialueen verkkosivujen ja neuvontapisteiden tulee toimia sujuvasti. Tiedon ja ohjauksen sekä opastuksen tulee olla selkeää ja ymmärrettävää useammalla eri kielellä viittoma- ja selkokieltä unohtamatta.


Lisätietoja:
Tuula Petäkoski-Hult, puheenjohtaja
Pirkanmaan Demarinaiset
040 5270997