Ajankohtaista

Roosa Savolainen: Ihminen ja supernainen

Huomasin yksi päivä töissä ahdistuvani, kun keski-ikäiset miehet puhuivat vaimoistaan. Kehuivat yksi toisensa jälkeen, kuinka työpäivän jälkeen on tuoretta ruokaa ja salaattia pöydässä, olut tuodaan nenän alle. Koti kiiltää ja missään ei näy pölyä.

Mietin, että jos nuo ovat avopuolisoni ajatuksia minusta, en
halua sellaista. Kotona otin asian puheeksi, avopuolisoni kuittasi asian huumorilla ”mutta noinhan se on”.

Samalla meillä syötiin kaupan valmisruokaa, ties miten monetta päivää putkeen. Muutaman tunnin päästä, kun avopuolisoni oli nukahtanut minä itkin, taas. Mietin, että olenko viallinen nainen, kun ensin olen 10 tuntia töissä, kotiin tullessa haluan syödä ja usein olen niin poikki, ettei siivousta edes jaksa miettiä. Ovatko paineet kenen luomia ?

Sosiaalinen media ruokkii ajatusta supernaisista, ketä ne supernaiset ovat ja mitä he tekevät ? Mielestäni supernaisia ovat ihan kaikki naiset: toinen kasvattaa
pienistä tytöistä naisia, toinen kipuilee elämän kanssa ja kolmas ei näe elämän hyviä ja onnellisia hetkiä kaikelta suorittamiseltaan.

Meillä käytiin syväluotaava keskustelu seuraavana iltana, joka antoi minulle uskoa, en ole yhtään sen huonompi nainen vaikken tee joka päivä ravintolatason ruokaa, vaikkei meidän kotia voisi kuvata, joka päivä sisustuslehteen. Olen vain ihminen, mutta avopuolisoni mielestä hänen supernaisensa.

Aloin miettiä näitä mietteitä nähdessäni ”Be A Lady They Said” videon, kyyneleet silmissä mietin, että onko se tosiaan muidenkin päässä. Meillä jokaisella on omat haasteemme, jokaiselta meistä joku odottaa jotain, yhä useammin se joku olen minä itse.

Roosa Savolainen
Kaakkois-Suomen Demarinuorten piirihallituksen jäsen