Ajankohtaista

Tarja Eklund: Sunnuntaikorvauksista

Kokoomus selittelee työntekijöiden sunnuntaikorvausten maksamisen lopettamista tai niiden työpaikoilla paikallisesti sovittavaksi esittämiään ehdotuksia ja pahentaa vain tilannetta. Työntekijöiden asettaminen julkisuudessa eriarvoiseen asemaan ammattinimikkeen mukaan pitää lopettaa.. Eikö kaikki rehellinen työ olekaan yhtä arvokasta?

Miksi vain pelastus,- ja terveydenhuollon henkilökunta sekä poliisit (vaikka tekevätkin arvokasta työtä) olisivat kaupan- ravintola- alan tai tehtaissa ja kuljetusalalla työskenteleviin työntekijöihin nähden niin paljon arvokkaammassa asemassa. Mitäpä jos vaikka siivoojat ja kaupan kassat suuttuisivat vaihteeksi?

Olisiko sillä vaikutusta nykyisiin päättäjiin? Kaikilla aloilla työskentelevät ja sunnuntainsa muiden ja yhteiskunnan hyväksi uhraavat työntekijät ansaitsevat sunnuntaikorvauksensa usein pienen ja riittämättömän palkkansa lisäksi. Työntekijöiden palkkojen ja etujen huonontamisesta käytävä jatkuva keskustelu tuntuu olevan hallituksen ykköshanke joidenkin mielestä.  Näillä toimilla vain vahvistetaan käsitystä että minkäänlaisia sopimuksia tämän hallituksen kanssa on työntekijäpuolen turha solmia koska mikään ei kumminkaan riitä.

Tarja Eklund, leipomotyöntekijä

Kirjoitus julkaistu 21.7.2016 Helsingin Sanomissa.