Ajankohtaista

Suomen ensimmäiselle naisministerille Miina Sillanpäälle haetaan pysyvää liputuspäivää

Kuva: Miina Sillanpää Seura

Liputuspäivähankkeen takana on Miina Sillanpää Seura, demarinaiset, sekä lukuisia muita kansalaisjärjestöjä.

”Miina Sillanpään elämäntyö ja hänen keskeiset, kestävät saavutuksensa osoittavat, että juuri Miina Sillanpää soveltuu kansalaisvaikuttamisen symboliksi. Hän oli aikansa suuri kansalaisvaikuttaja ja tinkimätön hyvinvointiyhteiskunnan puolustaja. Ensikotitoiminnan lisäksi hänen työnsä jälki näkyy vielä nykyisinkin monilla yhteiskunnan osa-alueilla”, hakemuksessa perustellaan.

Liputuspäiväksi on tarkoitus tulla 1.10. Sillanpään kunniaksi liputettiin kertaluontoisesti ensimmäisen kerran samana päivänä vuosi sitten, liittyen Sillanpään syntymän 150- juhlavuoteen. Liputusta suositellaan myös tänäkin vuonna.  Samana päivänä vuonna 1906 tulivat myös voimaan Suomen suurruhtinaskunnassa valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki, mitkä antoivat yleisen ja yhtenäisen äänioikeuden sekä naisille, että miehille. Näistä syistä johtuen 1.10. sopii hyvin Sillanpään liputuspäiväksi, koska hän oli tinkimätön tasa-arvon ja demokratian puolesta puhuja.

Lue Demokraatin artikkeli aiheesta:https://demokraatti.fi/miina-sillanpaalle-haetaan-pysyvaa-liputuspaivaa-soveltuu-kansalaisvaikuttamisen-symboliksi/