Ajankohtaista

Suomen vahvin naisliike on sosialidemokraatit

 

Helsingin ja Uudenmaan Demarinaiset lähettivät Demarinaisten puheenjohtajan, Tytti Tuppuraisen suulla äänekkäitä ja painavia terveisiä Sipoosta Kesäkoti Kallioniemestä salmen toisella puolella asustelevalle pääministeri Sipilälle ja muille kartanon herroille.

– Täytyy nyt käyttää Tuppuraisen ämyriä, jotta pääministeri kuulee, avasi Tuppurainen puheenvuoronsa. Moni asia on ottanut takapakkia tasa-arvossa ja naisten oikeuksissa, hyvinvointivaltion ytimessä olevissa asioissa – asioissa, jotka ovat tärkeitä naisten mahdollisuuksien ja tasa-arvon toteutumisessa.

– Yhteiskunnan suunta on syrjivä ja umpimielinen. Naisille osoitetaan paikkaa kotona ja muiden palvelijoina. Seuraavaksi aletaan syrjiä vammaisia ja muita heikommassa asemassa olevia ryhmiä. Hälyttäviä esimerkkejä suunnasta ovat myös abortin kyseenalaistaminen, päivähoidon romuttaminen ja leikkaukset, jotka johtavat valinnanvapauksien rajoittamiseen.

Tytti muistutti myös, että demarikansanedustajista naisia on nyt kaksikolmasosaa. Tulevissa vaaleissa naisia on saatava edelleen ehdokkaiksi. Naiset ovat liikkuvia äänestäjiä ja ratkaisevat vaalituloksen. Suomen suunnan on muututtava ja tasa-arvokysymykset saatava politiikan keskiöön. Naistoiminnan kirkastaminen on myös välttämätöntä.

Helsingin Demarinaisten ja Uudenmaan Demarinaisten yhteistapaamisessa 18.8. puitiin nykyistä ja tulevaa politiikkaa ja mietittiin lähestyvien vaalien teemoja, sisältöjä ja tavoitteita.