Ajankohtaista

Uudenmaan Demarinaiset: Kevätkokouksen julkilausuma

Sanna Marinin luopuminen puheenjohtajuudesta syksyn puoluekokouksessa on sähköistänyt tunnelmaa sdp:ssä. Kiitämme häntä henkilökohtaisesti naisten aseman yhteiskunnallisina päättäjinä ja johtajina näkyväksi tekemisestä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Marinin hallituksen tekemiä lukuisia perheiden ja naisten asemaa sekä koulutukseen ja työllistymiseen panostavia parannuksia jatkamaan olisi tietenkin puolueella haluja mutta omien arvojen täytyy näkyä hallitusohjelmassa. Mahdottomaan ei voi taipua.

Uudenmaan Demarinaiset iloitsevat Sosialidemokraattien kannatuksen noususta eduskuntavaaleissa pääministeripuolueen asemasta.  Pitkäaikainen toiveemme täyttyi Uudellamaalla ja saimme kansanedustaja Maria Guzeninan lisäksi kaksi uutta naiskansanedustajaa eduskuntaan. Pinja Perholehdon Demarinuorten puheenjohtajan ja Europarlamentikon Miapetra Kumpula- Natrin. Kaksi ensimmäistä varasijaakin saivat naisehdokkaat. Helena Marttila joka nousee eduskuntaan Miapetra Kumpula- Natrin tilalle väliaikaisesti ja Anette Karlsson entinen puheenjohtajamme.

Syntyypä hallitus millä kokoonpanolla hyvänsä toivomme ja edellytämme tasa-arvoista, oikeudenmukaista ja kaikkia ihmisryhmiä kunnioittavaa politiikkaa. Että leikkauksia ei uloteta koulutukseen eikä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin ja että julkisen sektorin ja hyvinvointialueiden riittävistä resursseista huolehditaan. Tulevan hallituksen tehtävänä on vielä edellisen porvarihallituksen jälkien korjaaminen muun muassa koulutuksen arvostuksen palauttaminen. Ammatillisten tutkintojen laadun kohottaminen ennen Sipilän hallituksen aikaa olevalle tasolle, esimerkiksi aito kolmikanta ja näyttötutkintomestarijärjestelmän palauttaminen.

Uudenmaan Demarinaiset ry.

Kevätkokouksen julkilausuma

Lisätietoja:

Tarja Eklund

puheenjohtaja