Ajankohtaista

Varsinais-Suomen Demarinaiset: Naisen turvallinen arki

Varsinais-Suomen Demarinaiset pitivät seminaarin Naisen turvallinen arki 23.4.2022. Suurimpana turvattomuutta aiheuttavia asioina nousi keskustelussamme naisten näkökulmasta, on sota, joka on lähellä Euroopassa.


Lähellä on monia eri asioita turvattomuutta aiheuttavana. Vihapuhe somessa, joka saattaa olla monella hyvinkin todellisuutta. Erilaisuuden hyväksyminen olisi yhteiskunnassa erittäin tärkeää. Turvattomuutta aiheuttaa naisille yksinkertaisesti väkivalta, aggressiivisuus, fyysisesti, psyykkisesti kuin taloudellisestikin.Nainen nyrkin ja hellan välissä ei ole mennyttä aikaa, psyykkinen kiristys tai vähättely on yhtä traumatisoivaa kuin taloudellinen kiristys. Isä tai aviomies / avomies kontrolloi rahan käyttöä ja naisen liikkumista.


Maailman laajuisesti on vallalla antigender-liike. Naiset aloille, joiden tarkoituksena ei ole tasa-arvo vaan naisten oikeuksien polkeminen.
Media puhuu naisista vanhoja rasistisia uskomuksia vahvistavasti. Mikä kuva meillä on hyvistä naisista? Onko nainen huono, jos hänellä on huntu / huivi tai hän pukeutuu paljastavasti. Tosin näin voi olla myös kontrolli tai pakko naista kohden.


Naista ei pitäisi syrjiä ulkonäön, iän, värin tai pukeutumisen takia.
Viranomaisten toimet voi olla myös naisia kohtaan syyllistäviä tai häntä ei kohdella tasa-arvoisesti miehiin nähden.


Ihminen pitää nähdä ihmisenä, mikään kulttuuri tai uskonto ei hyväksy väkivaltaa.


Nina Savinen

Varsinais-Suomen Naispiirin puheenjohtaja