Ajankohtaista

Miina-Anniina Heiskanen: Nyt tarvitaan Nuorisotakuu 2.0

Nuorisotakuu toteutui Suomessa pitkälti eurooppalaisesta aloitteesta. Takuulla varmistetaan, että kaikille alle 25-vuotiaille nuorille tarjotaan laadukas työpaikka tai koulutusta sekä taitoja ja kokemusta, joita he tarvitsevat löytääkseen työpaikan neljän kuukauden kuluessa perusopintojen päättymisestä tai työttömäksi joutumisesta.

EU:n nuorisostrategiassa vuosille 2019-2027 n ostetaan esille 11 eurooppalaista nuorisotavoitetta, joista nuorten mielenterveys ja hyvinvointi on keskeinen. Kasvava määrä nuoria eri puolilla Eurooppaa ilmaisee huolensa mielenterveysongelmien yleisyydestä ikätovereidensa keskuudessa. Samalla Euroopan väestö ikääntyy ja nuorten määrä vähenee. Nuorten 15–29-vuotiaiden osuus väestöstä oli vuonna 2011 18,1 % ja vuonna 2021 enää 16,3 %. Suuntauksen odotetaan jatkuvan ja se tuo mukanaan haasteita. Siksi nyt on entistä tärkeämpää huolehtia Euroopan tulevaisuudesta: lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Eurovaaliehdokkaana esitän Nuorisotakuuta 2.0 edistämään nuorten hyvinvointia ja varmistamaan työelämään sekä koulutukseen pääsemistä. Samalla madalletaan kynnystä hakea apua mielen hyvinvoinnin haasteisiin. Meillä on kansallisia malleja, mutta eurooppalaista buustia ja resursseja todella tarvitaan.

Miina-Anniina Heiskanen, Oulu

Eurovaaliehdokas

Varakansanedustaja

Kauppatieteiden maisteri

Tanssinopettaja (AMK)