Blogi

Palkat maksuun ja työolot kuntoon Helsingissä

Helsingin Demarinaiset ovat pöyristyneitä siitä, ettei Helsinki ole vieläkään korjannut palkanmaksun ja HR-järjestelmän ongelmiaan. Palkanmaksun virheet ja järjestelmään kirjaamatta jääneet sairauslomat, vuosilomat ja muut poikkeukset tuovat ongelmia vielä pitkälle tulevaisuuteen. Helsinki on laiminlyönyt joiltain osin samalla myös tulorekisteritietojen antamista, jolla voi olla hankalia seurauksia Helsingin työntekijöille. 

Työntekijöiden on voitava luottaa siihen, että tehdystä työstä maksetaan oikea palkka ajallaan. Sairauspoissaolojen virheelliset tiedot ovat puolestaan voineet johtaa Helsingin osalta Kela-korvausten puutteisiin. Tällä kaikella on negatiivisia vaikutuksia Helsingin maineeseen työnantajana. 

Helsingin tilanne on haastava monella toimialalla. Nyt tarvitaan toimia, joilla työoloja parannetaan! Keskeisinä keinoina palkanmaksun oikeellisuuden lisäksi Helsingin Demarinaiset näkee aidon yhteistoiminnan palauttamisen ja johtamiskulttuurin kohentamisen. Kun kaupunkia johdetaan pormestarin rankalla kädellä, saadaan aikaan virheitä ja uupumusta. Varsinkin naisvaltaiset alat ovat olleet kovilla viime aikoina. Perusasioiden on työsuhteessa oltava kunnossa, eikä kiitoksestakaan haittaa olisi.

Helsingin Demarinaiset kokoontuivat maanantaina 23.1. vuoden ensimmäiseen kokoukseen.