Kannanottomme

Köyhyys on uhkatekijä lapsen tulevaisuudelle

Varsinais-Suomen Sos.dem. Naispiiri ry:n piirikokouksen julkilausuma 30.2.2011

Suomessa on arvioitu olevan jopa 700 000 köyhää. Köyhistä suuri osa on lapsiperheitä. Lapsiperheiden köyhyys on uhka lapsen ja nuoren tulevaisuudelle.

Suomi on jakautunut kahtia hyvin toimeen tuleviin ja köyhiin. Asuinalueet ja koulut ovat jo eriytymässä. Köyhyys näkyy myös ruokavaliossa ja terveydentilassa.

Kunnilla tulee olla riittävät resurssit panostaa toimiviin lapsiperheiden kuntapalveluihin. Hyvä perusterveydenhoito, neuvola, päivähoito ja koulu ovat perusta lapsen hyvinvoinnille. Lapsiperheiden kotiapu tulee palauttaa takaisin perheiden tukimuodoksi. Myös asumisvaihtoehtoja lapsiperheille tulee lisätä rakentamalla kohtuuhintaisia suurempia vuokra- ja omistusasuntoja.

Lapsilisä ei saa enää leikata perheen toimeentulotukea. Minimietuuksien, vanhempainrahan, työmarkkinatuen ja sairauspäivärahan, nosto 100 eurolla kuukaudessa poistaisi monen perheen toimeentulotukitarpeen. Lapsiperheiden ja myös muiden pienituloisten kukkaroa pahiten rasittava asumismenojen jatkuva nousukierre on pysäytettävä.

Lisätietoja
Varsinais-Suomen Sos.dem. Naispiiri ry.
Maiju Boenisch, puheenjohtaja
maiju.boenisch(at)turku.fi