Ajankohtaista

Päivi Niemi-Laine: Julkiset kuntapalvelut auttavat kaikkia

Tulevissa kuntavaaleissa ratkaistaan naisen työn hinta ja arvostus. Puolueilla on väliä, kun puhutaan naisten työstä –ruokapalveluista, siivoamisesta, hoidosta ja hoivasta. Nykyisellä valtuustokaudella JHL on puolustanut yhdessä SDP:n kanssa useissa kunnissa kuntien julkisia palveluja, ettei niitä ulkoistettaisi. Viimeisin ulkoistus on tapahtumassa Oulussa, missä perussuomalaisten edustaja poistui juuri ennen valtuuston äänestystä ja siten kokoomustaustaisen puheenjohtajan ääni ratkaisi, että ateriapalvelut ulkoistetaan halpatessillä toimivaan yritykseen.

Kuntavaaleissa on ollut ikävä kuulla, että juuri ne edustajat, jotka ovat kuntapalveluja olleet hanakasti ulkoistamassa, puhuvat nyt vaalien aikana kuntapalveluista toisella tavalla. Vaaleissa onkin tärkeää, että äänestäjät tutustuvat puolueiden kuntaohjelmiin, ehdokkaan tavoitteisiin ja aikaisempaan työhistoriaan politiikassa. Tietoa varmasti löytyy ja nyt on paras mahdollinen aika katsoa, ettei kaduta neljän vuoden aikana.

Toivon, että näissä kuntavaaleissa arvostetaan kuntapalveluja eli varhaiskasvatusta, opetusta, vanhuspalveluja, kehitysvammapalveluja, teknisiä palveluja, ruoka- ja siivouspalveluja, niin paljon, että se näkyy vahvasti puolueiden kokoonpanossa. SDP:n on aina puolustanut julkisia hyvinvointipalveluja. SDP kunnioittaa ihmisarvoa, joka kuuluu kaikille. Ja juuri siksi julkiset palvelut ovat tasa-arvoisia palveluita, koska me kaikki Suomen kansalaiset haluamme tarjota ne kaikille kansalaisille.  Näin jokainen saisi elämälleen tasa-arvoisen lähtökohdan hyvään elämään.

Kuntapalvelut ovat auttaneet Suomea selviytymään koronasta. Kunnat ovat täynnä ammattilaisia, jotka ovat pitäneet huolen pandemian aikana huoltovarmuudesta eli siitä, että kuntien palvelut toimivat ihmisten ja yhteiskunnan parhaaksi. Suomi on selvinnyt julkisten palvelujen ja työntekijöiden työn ansiosta. Nyt on aika kunnallisvaaleissa antaa suuri äänimäärä kuntapalveluja arvostavalle puolueelle. Sinun hyvinvointisi kannalta, valitse ehdokas SDP:n joukkueesta ja tulevaisuutesi on turvattu!

Päivi Niemi-Laine, JHL:n puheenjohtaja

Pyysimme kirjoituksia toimijoiltamme Demarinaisten vaaliteeseihin liittyen, käy tutustumassa kaikkiin Demarinaisten vaaliteemoihin: https://demarinaiset.fi/feminismia-kuntiin-kuntavaaliteesimme/